HASAN TAŞAR’DAN ADIYAMAN’A İKİ OKUL
Hasan Taşar, 1942 yılında Adıyaman’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı. 1965 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Adıyaman’a döndü. 1967 – 1985 yılları arasında 18 yıl serbest avukatlık, 5 yıl da baro başkanlığı yaptı. Mesleği harici ticari ve sosyal faaliyetlerde de bulunan Hasan Taşar, 1975 yılında 5 ortaklı anonim şirketi kurdu. Hayır işlerine her zaman gönül veren Taşar, hala aktif bir şekilde sosyal yardım ve bağış çalışmalarında rol almaya devam etmektedir. Hasar Taşar, ticarete İstanbul’da devam ederek Türkiye’nin en büyük otomotiv perakendecilerinden biri olmuştur. 2000 yılında Adıyaman’daki Engelliler Derneği’ne sponsor olarak 1000’e yaklaşan tekerlekli sandalye, akülü araç ve görme engelliler için beyaz baston ile özel bilgisayarlar göndererek bağışlarda bulunmuştur. Aynı zamanda yine Adıyaman’ın köy ve ilçelerindeki öğrenciler için bilgisayar, kitap ve kırtasiye yardımlarında bulunmuştur. 2017 yılında Adıyaman’da yapımı başlayan iki okuldan 24 derslikli “Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu” faaliyete geçmiş, eşi adına yaptırdığı “Hatice Taşar Engelliler Okulu”nun ise yapımı devam etmektedir.
Adıyaman’da çok sayıda akraba evliliği olduğundan dolayı engelli sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çeken Taşar, bu hususu göz önünde bulundurarak engelliler için her türlü yardım ve yatırıma destek vermeye çalışmaktadır. Hasan Taşar, sosyal yardım ve eğitim faaliyetlerini daha organize olarak yürütebilmek amacıyla 2019 yılında Hasan Taşar Vakfı’nı kurmuştur. Hasan Taşar, 30 yılı aşkın süredir İstanbul’da olmasına rağmen, Adıyaman‘a sevgisi ve gönül bağlılığı ile bölgedeki çalışmalarına aktif bir şekilde devam etmektedir. Unesco dünya mirasına tescil edilmiş Nemrut ve onun uzantıları olan Komagene Krallığı’nın yaptığı bir çok eserin günümüzde hala sağlam bir şekilde ayakta durduğunu belirten Taşar, ayrıca Türkiye’de kabul edilmiş iki sahabeden olan Safvan Bin Muattal Hazretleri’nin türbesinin de Adıyaman’da olmasından dolayı, bölge turizmini canlandırmak ve 1 milyon turisti buraya çekmenin hedeflenmesi gerektiğini belirtmektedir.
TAŞAR’DAN EĞİTİME TAM DESTEK
Hayırseverliği ile gönüllerde taht kuran Çetaş Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Hasan Taşar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ki süreçte de Adıyaman’ın il ve ilçe okullarına bilgisayar göndererek eğitime olan katkısını sürdürecek. Bölgenin en ücra köylerine kadar bilgisayar ve kitap yardımında bulunan Hasan Taşar, son olarak YİBO’ya 5, engelli kişilere 5 ve Kahta Müftülüğü’ne 1 adet olmak üzere toplam 11 bilgisayar ile birlikte, engelli vatandaşlar için iki adet akülü aracı Adıyaman Valiliği’ne gönderdi. Aynı zamanda 2009 – 2010 eğitim öğretim yılı için “gezgin kitap” projesi ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki öğrencilere 10.000 kitap gönderdi. Hasan Taşar son olarak Adıyaman Üniversitesi civarında yapılan öğrenci yurdunun kültür salonunun yapımını üstlendi.